TCS_Timmers_Certificaat VCA Petrochemie

Certificaat VCA Petrochemie met succes vernieuwd

Certificaat VCA Petrochemie met succes vernieuwd

Eind 2018 werd na een succesvolle controle het certificaat VCA Petrochemie van TCS vernieuwd. De conclusie van de auditeur was opvallend positief: “Zelden vind je bij een bedrijf van deze grootte zo’n goed uitgebouwd veiligheidssysteem.”

TCS is sinds 2009 in het bezit van het certificaat VCA Petrochemie, de hoogste VCA-categorie. Dit was de derde driejaarlijkse controle. Daarbij lag de nadruk op de nieuwe checklijst 2017-Petro/6.0. Aandachtspunten daarin zijn de verhoogde aandacht voor veiligheid in de praktijk, intensievere controle van werkplekken en projectlocaties, afspraken met de opdrachtgever en beheer van onderaannemers, werken met anderstaligen en de veiligheidscultuur binnen de organisatie.

TCS_Timmers_VCA Petrochemicals certificate

 

De pluim die de auditeur ons gaf, stimuleert ons weer om op die weg verder te gaan

Goed geanticipeerd

TCS had op al die aspecten goed geanticipeerd. “De auditeur heeft dat expliciet bevestigd,” zegt HSE Manager Eddy Nijst. “Hij vermeldde bovendien speciaal de extra observatierondgangen door leidinggevenden, het persoonlijk aanspreken van werknemers, de volledige en overzichtelijke veiligheidsrapportage, de plaatsing van tv-schermen voor gerichte sensibilisering en de overzichtsfiches die we maakten van beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen. Het zijn mooie woorden. Ze stimuleren ons weer om op die weg verder te gaan.”

Meer informatie over het certificaat VCA Petrochemie van TCS?