Erection_MSD Boxmeer production facility_TCS_Timmers

Nieuwe productiefaciliteit MSD Boxmeer in afwerkingsfase

De bouw van de nieuwe productiefaciliteit voor MSD Animal Health in Boxmeer (Nederland) bevindt zich in de afwerkingsfase. TCS heeft het stalen skelet voor de twee hoofdgebouwen geleverd en gemonteerd en staat ook in voor de trappentorens, de pipe-racks en de stalen platformen.

MSD Animal Health ontwikkelt en produceert vaccins voor landbouwdieren. In de nieuwe productiefaciliteit in Boxmeer zullen vaccins steriel gevuld en gevriesdroogd worden, wat het bedrijf extra mogelijkheden biedt om aan de groeiende vraag te voldoen.

Spanten in werkplaats geprefabriceerd

Er worden drie gebouwen opgetrokken: het productiegebouw (SFFD), een utility-gebouw (CUB) en een afvalwaterzuiveringsgebouw (WWTB). Veiligheid op de werf is een van de belangrijkste aandachtspunten in dit project. “We werken nauw samen met de opdrachtgever om een hoog veiligheidsniveau te halen,” zegt Dirk Teuwen, Business Manager Steelworks van TCS. “Zo bespreken we vooraf in detail hoe de montagewerken verlopen en welke impact ze hebben. De twintig spanten van 6 meter hoog voor het hoofdgebouw hebben we overigens in onze werkplaats geprefabriceerd en in één stuk ’s nachts naar Boxmeer getransporteerd. Zo hebben we tijd gewonnen en veiligheidsrisico’s vermeden.”

Bekijk hier een filmpje van de bouwwerken. Het project wordt in het najaar van 2019 opgeleverd.

 

We werken nauw samen met de opdrachtgever om een hoog veiligheidsniveau te halen

Meer informatie over MSD Boxmeer en gelijkaardige staalbouwprojecten?