Wilhelm Spiess GmbH & Co. KG Solingen, Germany_TCS_Timmers

We kijken uit naar onze nieuwe partnerschap!

Houthalen-Helchteren, België en Solingen, Duitsland; 28 mei 2021 – TCS en Wilhelm Spiess, ontwerpers en bouwers van industriële hijstoestellen, starten een duurzaam partnerschap. De nieuwe samenwerking krijgt vaste grond door overname van Wilhelm Spiess GmbH en Co KG door de Belgische ondernemers van Timmers NV. Dit is haar derde participatie in Duitsland, na de staalbouwer Epesta (Blankenburg, 1992) en het ingenieur- en architectenbureau Lievens und Partner (Aken, 2010).

Continuïteit en continue verbetering

De huidige zakelijke leiding van Wilhelm Spiess blijft aan boord. Stephan Radke, zaakvoerder, vertelt: “Het contact tussen de beide bedrijven kwam toevallig tot stand, via een gezamenlijke componentleverancier. TCS was op zoek naar verdere uitbreiding op de Duitse markt, en wij op termijn naar opvolging. Het was een logische win-win situatie”.

Voor Bert Zimmermann, CEO van TCS is het een uitstekende match: “Het partnerschap met Spiess is precies wat we zochten. Het is een bedrijf met een rijke geschiedenis, degelijke producten en goede vakmensen. We hebben elkaar herkend in ons engagement om klanten precies datgene te bieden wat hun bedrijf nodig heeft.” Beide bedrijven bouwen al vele jaren hun hijstoestellen volgens beproefde Duitse en Europese normen. “Door deze samenwerking krijgen we meer schaalgrootte en kansen om onze producten en diensten verder te verbeteren. Het leveren van de juiste oplossing en een accurate service staan voorop”.

Duitse en Belgische kraanbouwers slaan handen in elkaar

Het productgamma van de nieuwe partners sterkt zich uit van lichte kraansystemen (Demag KBK), over standaard werkplaatskranen, tot op maat gemaakte hijsoplossingen. Beide bedrijven hebben goed uitgeruste teams van onderhoudstechnici en een breed aanbod aan kraancomponenten. Wilhelm Spiess is gelegen in Noordrijn-Westfalen, de Duits industriële kernregio. TCS bouwt haar kranen in België en is alom gekend voor betrouwbare, 24/7 werkende proceskranen. Daarnaast heeft het bedrijf business units voor ontwerp en realisatie van stalen constructies en industriebouw, met productievestigingen in België en Tsjechië.

Stephan Radke besluit “de firma Spiess zal zich verder ontwikkelen, maar voor haar klanten altijd een even goede partner blijven als ze sinds 1924 is geweest”.

Op www.spiess-krane.de en www.timmers.be kan u ontdekken wat beide bedrijven in het verleden al realiseerden.

Meer informatie over onze samenwerking en expertise gewenst?